HOORN - Het Westfriesgasthuis in Hoorn en het Waterlandziekenhuis in Purmerend gaan voortaan verder onder een gezamenlijke nieuwe naam. De twee ziekenhuizen zijn een jaar geleden gefuseerd om 'zorg, kennis en kunde' samen te brengen.

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans is tevreden met de nieuwe naam: "Het typeert het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio", vertelt hij.

Naast een nieuwe naam is er ook een nieuw logo gekozen. En ook hier hebben de makers zich laten inspireren door de provincie: "Het logo is geïnspireerd op het Noord-Hollandse landschap: verre horizonnen, polders in frisse kleuren, strakke geometrische lijnen, veel water en het typische Hollandse licht met zonnestralen die onder de wolken door schijnen."

De nieuwe naam werd vorige jaar al gekozen, maar gaat vanaf nu gevoerd worden. Toch zullen patiënten beide oude namen nog wel even zien op bijvoorbeeld enveloppen: "Dit doen we om zo min mogelijk extra geld uit te geven, we gaan niets weggooien dat nog goed is."