WEST-FRIESLAND - Tijdens een zonnige 13e editie van de nationale Buitenspeeldag organiseerde Team Sportservice West-Friesland beweegspeurtochten in de gemeenten Drechterland, Medemblik en Opmeer. Ruim 180 kinderen deden mee aan de activiteiten van Team Sportservice. Buitenspelen is super belangrijk, ook nu!


Linda Broersen-van den Berg, Buursportcoach gemeente Drechterland: ‘Team Sportservice is er om mensen van jong tot oud de kracht van sport en bewegen te laten ervaren. De nationale Buitenspeeldag is een initiatief waar Team Sportservice graag bij aansluit. Buitenspelen is heel belangrijk voor kinderen. Ze bewegen spelenderwijs en maken plezier met leeftijdsgenootjes’.

Beweegspeurtochten
In de deelnemende gemeenten hebben de bewegingsconsulenten van Team Sportservice speurtochten uitgezet van ongeveer twee kilometer. De speurtocht werd gelopen in groepjes van vier tot zes personen. Onderweg deden de kinderen zelf een aantal beweegspelletjes. Met veel enthousiasme verzamelden alle kinderen zich bij de opgegeven startlocatie. Voor sommige kinderen was het zelfs een beetje ’spannend’. ‘Juf Juf, mogen we al vertrekken’, werd er geroepen. Andere reacties waren: ‘Leuke opdrachten mochten we doen onderweg! Dit ga ik zelf ook een keer thuis doen! En wat een leuke woensdagmiddag, ik wil dit elke week wel! Meriam Groot, bewegingsconsulent: ‘De deelnemende kinderen waren erg enthousiast, leuk om te zien!’

De nationale Buitenspeeldag is een initiatief van kinderzender Nickelodeon en Jantje Beton. Kijk voor foto’s op facebook.com/sportservicewestfriesland en http://www.teamsportservice.nl/westfriesland.