MEDEMBLIK - Voor de eerste keer in haar bestaan, organiseert het inloophuis Medemblik op zondagavond 3 februari, de 'Wereldkankerdag-Lichtjes-Wandeltocht'. De route ligt in de 'oude stad' van Medemblik. Tussen de Tuinstraat en 't Hoofd.

Met deze 'Wereldkankerdag-Lichtjes-Wandeltocht' willen we aandacht vragen voor de patiënten, families en vrienden die getroffen zijn door kanker. Op deze zondagavond vieren we het leven en putten we hoop uit de nieuwe ontwikkelingen om kanker te genezen en/of uit te stellen. Gelukkig genezen er ook steeds meer mensen. Op deze avond herdenken we ook de mensen die aan kanker overleden zijn. De wandeltocht start bij het inloophuis aan de Oosterhaven en loopt vervolgens langs: 't Hoofd, Wijdesteeg, Gedempt achterom, Koningshof, Oude haven, Bangert en weer terug naar de Oosterhaven (de route kan meerdere keren gelopen worden). Aan de bewoners van deze straten vragen we om zoveel mogelijk hun ramen te verlichten met brandende kaarsen of lichtjes. Licht is immers het symbool van hoop. Ook fakkels en vuurkorven langs de route zijn van harte welkom (uitsluitend onder toezicht van een volwassene). Langs de route staan ook nog wat verrassingen. De start is om 18:00 uur bij het inloophuis en we lopen tot 19:30. We hopen dat veel deelnemers willen meelopen op deze bijzondere zondagavond, waar we in stilte meeleven met al die patiënten en families. Opgeven kan via https://inloophuismedemblik.nl/wereldkankerdag-lichtjes-wandeltocht. Deelnemers mogen een eigen lichtje of lampion meenemen. Op 3 februari zijn de lichtjes en lampions ook te koop bij het inloophuis aan de Oosterhaven 11, waar een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van het inloophuis Medemblik op prijs wordt gesteld.

Weggeefroos:
Elke loper krijgt van ons een roos. Zij mogen die roos, vervolgens aan iemand geven waarvan zij vinden dat hij/zij dit verdiend heeft. Dit kan een patiënt of familielid zijn. Maar het kan ook een mantelzorger of die aardige verpleegster van de thuiszorg zijn. De roos staat hier symbool voor waardering. Als een signaal dat er aan hen gedacht wordt. Noteer zondagavond 3 februari alvast in de agenda. En neem vooral iemand mee!