ENKHUIZEN - Op zaterdag 13 maart delen welzijnswerkers en vrijwilligers van Welwonen 1500 gratis perenbomen uit. Welwonen heeft de bomen gekregen van Meerbomen.nu en steunt hiermee hun actie voor meer biodiversiteit en het terugdringen van de CO2. Alle Enkhuizers mogen tijdens twee postcode tijdsloten één tot maximaal vijf bomen ophalen vanaf de parkeerplaats achter Welwonen op het Rode Paard. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

In samenspraak met de gemeente Enkhuizen zijn regels opgesteld om het afhalen van de bomen in goede banen te leiden rekening houdend met de coronamaatregelen. Welwonen vraagt de bewoners om zo mogelijk lopend of met de fiets te komen. De bomen zijn niet zwaar, maar wel twee tot tweeënhalve meter lang.

Afhaalinstructies
De bewoners met postcode 1601 zijn welkom tussen 10.00 en 13.00 uur en de bewoners van postcode 1602 tussen 13.00 en 16.00 uur. Komt u met de auto dan wordt u vriendelijk doch dringend verzocht de instructies van de medewerkers en vrijwilligers ter plaatse op te volgen. Vóór het oprijden van de parkeerplaats de kofferbak openen. In de auto blijven zitten totdat de boom/bomen in de kofferbak worden gelegd en vervolgens doorrijden.

Tuinaarde
Desgewenst kan er een zak biologische tuinaarde van 40 liter ter plaatse worden gekocht voor € 5,00. Ook deze wordt dan in de kofferbak gelegd en vanuit de auto met gepast en contant geld afgerekend.

Voor ouderen een helpende hand met planten
Welzijnsvrijwilligers van Welwonen willen de mensen die wat ouder of slecht ter been zijn graag helpen met het vervoeren en planten van de perenbomen. Als u hiervan gebruik wilt maken, stuur dan een mail naar welzijnswerker Kees Kramer via kk@welwonen.nu.

Extra vrijwilligers gezocht
Wilt u helpen met het uitdelen van bomen op zaterdag 13 maart, of vindt u het leuk om te helpen met het planten van de bomen? Mail dan even met Kees Kramer via kk@welwonen.nu. Uiteraard krijgen alle vrijwilligers 1 tot 5 perenbomen.