WESTERLAND - Zondag 17 juni wordt er door Sport Nu Westerland een bijzondere wandeltocht georganiseerd. Eenmalig wordt er namelijk (deels) gewandeld op plaatsen waar je anders niet mag komen.

De tocht is een aaneenschakeling van kronkelweggetjes en schelpenpaadjes over het glooiende landschap van Wieringen. Met toestemming van de agrariërs gaat de route door een aantal landerijen met weidse uitzichten en loopt men door de uitgraving waar ooit de spoorlijn van Anna Paulowna naar Harlingen zou komen. Vroeger was Wieringen een eiland en dus omringd door dijken. Over een aantal van deze oude dijken wordt ook gewandeld, wat weer voor prachtige uitzichten en vergezichten zal zorgen. Aan de kant van de Waddenzee loopt de route een stukje boven op de dijk waardoor je zicht hebt op Wieringen, de Waddenzee én Texel.

De tocht gaat dus over verhard en onverhard terrein waar men rekening moet houden met dat er hier en daar over een hek gestapt moet worden.

Kortom, een bijzondere wandeltocht over een bijzonder stukje Nederland.

3 afstanden
Er kan een keus worden gemaakt uit 3 afstanden, 10 km, 15 km en 20 km. Voor alle afstanden is er halverwege een verzorgingspost.

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Boerenlandfair, die ook deze dag plaatsvindt van 11.00-16.30 uur.

Parkeren
Volg de borden “P Dorpsfeest/Boerenlandfair” LET OP! Parkeren is alleen toegestaan op het aangewezen parkeerterrein. Dit weekend geldt een wegsleepregeling voor de straten rondom het feestterrein. Voor de fietsen is een apart parkeerterrein tegenover de inschrijftent van Sport Nu.

Aanmelden
Aanmelden voor de Wandeltocht kan ter plaatse tussen 11.00 en 12.00 uur. Sport Nu staat vlakbij de ingang van de Boerenlandfair, op de hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. De kosten zijn 7,50 p.p. inclusief verzorgingspost onderweg.

Meer informatie kun je vinden op www.sport-nu.nl/wandeltocht-mooi-wieringen of bel met 06-53730319