AARTSWOUD - In het Rundveemuseum is zondag 30 september de voorzittershamer overgegaan in andere handen. De hamer was vastgebonden op de rug van de hoogdrachtige Witrikkoe Rosa die zo op ludieke wijze kwam aangewandeld.

Meindert Nieuweboer is vijf jaar voorzitter geweest en vanaf nu gaat Elly Deutekom de hamer hanteren. Een goede keuze: beiden stonden aan de wieg van het ontstaan van het museum. Op het terrein in het centrum van Aartswoud verscheen vijf jaar geleden het Rundveemuseum dat meerdere functies heeft.

Het is een werkplek voor de cliënten van de Prinsenstichting en een informatief en educatief ‘levend’ museum. Nederlandse koeienrassen die met uitsterven worden bedreigd worden hier met succes gefokt. Er zijn talloze activiteiten zodat een paar duizend mensen per jaar deelgenoot worden van een stukje natuur in een mooie passende omgeving.

Een prachtig staaltje samenwerking op veel niveaus brachten en brengen dit tot stand. Meindert Nieuweboer heeft daar met zijn wijd vertakte kring mensen en kennis van het boerenleven een bijzonder groot aandeel in gehad. Zijn stuwende en inspirerende kracht werd geroemd en ook is er tevredenheid over het feit dat hij als rondleider aan het museum verbonden blijft. De nieuwe voorzitter Elly Deutekom heeft veel bestuurlijke ervaring en kan daardoor met zekerheid het mooie werk voortzetten. Zij prees Meindert Nieuweboer voor zijn inzet en hoopt het Museum ook in de toekomst aantrekkelijk te houden.