OBDAM - Obdam – 17 november 2018- Op 13 januari 2019 om 15.30 uur komen The Lasses een heerlijk en sfeervol optreden verzorgen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink Obdam.


Zangeressen Margot Merah en Sophie ter Schure vormen samen The Lasses. Zij brengen een hartverwarmende samenzang waarbij zij zichzelf begeleiden op gitaar, bodhrán (Ierse percussie), whistle en mondharmonica.

The Lasses worden geroemd om hun prachtige samenzang, waarbij de gevoelige alt van Margot en de heldere sopraan van Sophie elkaar perfect aanvullen. Ook hun repertoire is heel bijzonder: eeuwenoude liedjes uit de Engelstalige folk traditie, aangevuld met intiem eigen werk. De onderwerpen? Liefde, heimwee en verdriet. Niet de meest vrolijke thema’s, maar omdat de liedjes recht uit hun hart komen, bezorgen ze de luisteraar toch een glimlach op het gezicht.

Het duo neemt de luisteraar tijdens een optreden mee op reis. Van de Schotse hooglanden naar de Engelse heuvels en van Ierse liefde naar Amerikaanse weemoed. Op 13 januari 2019 brengt die reis hen naar De Brink in Obdam voor een middag vol sfeervolle liedjes en grappige verhalen.

The Lasses zijn regelmatig te zien op Nederlandse folkpodia. Ze voelen zich evenzeer thuis bij een intiem concert als op een festivalpodium. Overigens gaan The Lasses ook met regelmaat over de landsgrenzen. Zo maken ze ieder voorjaar een tournee door de Verenigde Staten, speelden ze op uitnodiging van de beroemde Ierse singer-songwriter Luka Bloom in Ierland en traden ze vorig jaar zelfs op in Japan. Het duo bracht inmiddels een tweetal albums uit die door publiek en pers zeer goed werden ontvangen. Wilt u alvast meer weten over dit indrukwekkende duo? Kijkt u dan op www.thelasses.nl.

Zet deze ‘reis’ met The Lasses overigens alvast in uw agenda en laat u op 13 januari meevoeren naar vroeger tijden waar de kookpot nooit leeg was, de harten overliepen van heimwee en de liefde belangrijker was dan trouw!De entreeprijs bedraagt € 10,00 in de voorverkoop; te bestellen via www.debrink.nl en € 12,50 aan de zaal.

Over Sociaal-Cultureel Centrum De Brink
Sociaal-Cultureel Centrum De Brink is een multifunctioneel centrum dat zich bevindt aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. Het Centrum is gelegen op slechts 150 meter afstand van het NS-station Obdam. Direct rond het gebouw bevinden zich 35 parkeerplaatsen, daarnaast zijn binnen een straal van 150 meter extra parkeerplaatsen aanwezig nabij het NS-station Obdam. Informatie over de activiteiten en het huren van zalen kunt u vinden op www.debrinkobdam.nl.