TWISK - Spot vogels in deze waterberging bij Twisk. Dit drassige natuurgebied trekt bijzondere soorten, zoals kemphaan, bosruiter, groenpootruiter en krombekstrandloper. Ook leuk voor kinderen!

Vogels spotten

Landschap Noord-Holland organiseert in samenwerking met de Vogelwerkgroep van de KNNV Hoorn/West-Friesland een vogelkijkdag op een bijzondere locatie. Waterberging Twisk is een prachtige plek om vogels te bekijken. Omdat het een drassig natuurgebied is, trekt het enorm veel vogels aan. De vogeltrek is gaande. Op hun reis naar het hoge noorden hebben vogels onderweg plekken nodig om uit te rusten en bij te tanken. De waterberging is zo'n plek. In voorgaande jaren zijn wel 60 verschillende soorten gezien! Benieuwd of dit totaal zaterdag de 7e mei is te evenaren, kom dan langs. Er staan vrijwilligers met telescopen en verrekijkers klaar!

Wat kun je zien?

Tijdens de vogelkijkdag kun je verschillende steltlopers zoals kemphaan, witgatje en oeverloper verwachten. Jonge kluutjes en kievit gezinnen en mogelijk nog een grutto. Allerlei soorten eenden verblijven ook in dit gebied, waaronder de niet zo heel gewone slobeend. Op speciaal aangelegde eilandjes paren en broeden visdiefjes.

Wanneer?

Zaterdag 7 mei van 10.00 tot 16.00 uur
Noorderweg – Twisk / hoek Marepad
Verdere informatie via www.gaatumee.nl