ZWAAG - Vanaf vrijdagavond 20 oktober 21.00 uur tot eind 2018 wijzigt de verkeerssituatie bij de N302 kruising Wogmergouw - Hoornseweg in Zwaag.

Heijmans werkt hier aan de aanleg van een deel van de nieuwe N23 Westfrisiaweg in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Wat verandert er?

Door de werkzaamheden voor de aanleg van de zuidelijke rijbaan, wijzigt de verkeerssituatie bij de kruising N302/Wogmergouw/Hoornseweg op twee punten:

  • Verkeer vanuit Hoorn-Noord/Wognum kan niet via de aansluiting N302/Wogmergouw/Hoornseweg richting Enkhuizen rijden.
  • Verkeer vanuit de richting A7 kan niet afslaan bij de aansluiting N302/Wogmergouw/Hoornseweg.

Omleidingsroutes

Omleidingsroutes worden aangegeven via borden langs de weg. Op deze kaart (pdf, 296 Kb) staat een overzicht de omleidingsroutes. De verkeersplannen van Heijmans zijn zorgvuldig afgestemd met de wegbeheerders (gemeenten, provincie, hoogheemraadschap) en de hulpdiensten.

Richting Zwaagdijk: vanaf N302 via Jan Tinbergenweg (bij De Strip)
Richting Hoorn-Noord: vanaf N302 via Oostergouw, Blokmergouw en Zwaagmergouw
Richting Hoorn-Noord: vanaf A7 afrit 8 Hoorn, via de Westfriese Parkweg
Richting Wognum: vanaf A7 afrit 10 Wognum
Richting Enkhuizen: vanaf Hoornseweg via Wogmergouw, Zwaagmergouw naar N506 richting Enkhuizen

Tijdelijke situatie

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de fasering N302 waarbij vanaf de tweede helft van oktober 2017 het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag over grote delen van de nieuwe N23 Westfrisiaweg gaat rijden. Zie Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg voor meer informatie.

Toekomstige situatie

De aansluiting Wogmergouw is ongelijkvloers. De N23 Westfrisiaweg gaat over de Wogmergouw heen. De kruisingen met de op- en afritten worden uitgevoerd met rotondes. Onder het aan te leggen viaduct Wogmergouw wordt aan de westzijde een vrijliggende fietsverbinding tussen Hoorn en Medemblik aangelegd.