ZWAAG - Vanaf de tweede helft van oktober 2017 gaat het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag over grote delen van de nieuwe N23 Westfrisiaweg rijden.

Dit is een fasering in de werkzaamheden aan de N302 die geldt tot eind 2018. Vanaf dan wordt de nieuwe weg volledig in gebruik genomen.

Op dit stuk van de toekomstige weg is de afgelopen jaren veel gebeurd. Viaducten, rotondes, geluidsschermen, onderdoorgangen voor fietsers, openbare verlichting en een deel van de nieuwe rijstroken zijn inmiddels al ver gevorderd.

Gefaseerde omzetting naar nieuwe weg

Om het verkeer op de nieuwe wegdelen te laten rijden, wordt de huidige verkeerssituatie omgezet. Dit gebeurt in fases. Verkeer gaat over de nieuwe wegdelen rijden vanaf:

  • Zaterdagochtend 14 oktober tussen de Rijweg en Oostergouw in beide richtingen;
  • Maandagavond 16 oktober 2017 vanaf het Museumstoomtramspoor tot en met de A7 (inclusief toerit richting A7);
  • Vrijdagavond 20 oktober 2017 vanaf de A7 tot het Museumstoomtramspoor richting Enkhuizen.

In de voorafgaande avonden en nachten staan er verkeersregelaars die het verkeer af en toe voor een korte periode stoppen. Dit veroorzaakt minimale verkeershinder. Omwonenden hebben mogelijk wat geluidshinder.

Verkeer rondom de Wogmergouw/Hoornseweg

Vanaf vrijdagavond 20 oktober 2017 tot eind 2018 kan verkeer vanuit Hoorn-Noord en Wognum niet de N302 oprijden richting Enkhuizen via de aansluiting Wogmergouw/Hoornseweg. Voor het verkeer op de N302 uit de richting van de A7 is de afslag richting Wogmergouw/Hoornseweg afgesloten. Omleidingsroutes worden aangegeven via borden langs de weg. Op deze kaart staat een overzicht van de omleidingsroutes. De verkeersplannen van Heijmans zijn zorgvuldig afgestemd met de wegbeheerders (gemeenten, provincie, hoogheemraadschap) en de hulpdiensten.

Minder verkeerslichten

Door het in gebruik nemen van een deel van de nieuwe weg komt het verkeer vanuit de richting Enkhuizen, vanaf de Noorderboekert (Zwaagdijk) tot aan de A7, binnenkort geen verkeerslichten meer tegen op de N302. De huidige kruisingen met verkeerslichten bij de Hoornseweg/Wogmergouw en De Strip zijn namelijk geheel vervangen door ongelijkvloerse kruisingen.
Ook het verkeer vanaf de A7 richting Enkhuizen komt op de N302 minder verkeerslichten tegen. De verkeerslichten bij de kruising Wogmergouw/Hoornseweg en De Strip zijn vervallen. Vanuit deze richting blijven de verkeerslichten bij de Oostergouw en bij de fietsoversteek Noorderboekert tot eind 2018 in gebruik.

Meer informatie?

Vragen over de N23 Westfrisiaweg of uitvoering? Neemt u dan contact op met het servicepunt Wegen en Vaarwegen van de provincie Noord-Holland op telefoonnummer: 0800-0200600, of via e-mail op: servicepunt@noord-holland.nl. Ook kunt zich aanmelden voor het ontvangen van voortgangsberichten over de werkzaamheden op www.n23westfrisiaweg.nl.