WOGNUM - Op Hemelvaartsdag, 10 mei, barst het kermisweekend Wognum weer los, met naast de kermis, de jaarmarkt en draverij. Sinds jaren staan de kermisattracties op twee locaties. In de afgelopen maanden is onderzocht of de opstelling van de attracties ook anders kan. Dit vanwege ruimte, (verkeers-) veiligheid en bewonersbelangen.

Voorstel

Het overleg resulteerde in het volgende voorstel. Met de aanleg van het nieuwe parkeerterrein achter Winkelcentrum ‘De Boogerd’ ontstaat ruimte voor een nieuwe kermislocatie. Op deze plek zullen de kermisattracties van de Kerkstraat op één locatie samengevoegd worden. De jaarmarkt wordt hierop worden aangesloten. Daarnaast is er een vergunningsaanvraag in behandeling voor een feesttent op het parkeerterrein naast Deen.

Tegenslag

Door vertraging van de aanleg van het nieuwe parkeerterrein is er geen garantie dat op 10 mei dit plein gereed is. Daarom is in overleg besloten om de nieuwe indeling van de kermis en de jaarmarkt een jaar op te schorten. Wel komt de feesttent als nieuw element op het parkeerterrein naast Deen te staan. Bereikbaarheid en bevoorrading van de winkels blijft mogelijk.

Parkeren bezoekers evenementen

Net als de afgelopen jaren is de parkeerruimte achter het gemeentehuis weer open voor bezoekers.