WOGNUM - Op woensdag 6 mei is 't Babbelhuus van Omringlocatie Sweelinckhof geopend door de voorzitter van de Cliëntenraad, de heer Hans van Engen. De laatste puntjes op de i werden gezet door een collega van de technische dienst – om ervoor te zorgen dat alles goed werkt - en toen was het moment daar.

7 weken
Kort na de opening mochten de eerste bewoners 't Babbelhuus betreden. Als eerste een echtpaar. Ze hadden elkaar al 7 weken niet gezien. Meneer woont op de somatische afdeling en mevrouw in de villa (woonvorm voor mensen met dementie). Het was een fijn en emotioneel weerzien voor beiden.

Sabrina van Eerden (welzijnscoach): "Het is zo bijzonder dat we dit samen hebben kunnen regelen voor het echtpaar en voor de vele bezoeken die nog gaan volgen in 't Babbelhuus."


Blije gezichten
In de middag kwam het volgende bezoek en hebben kleindochters (uit hetzelfde gezin) hun oma bezocht. Mevrouw was erg blij met het bezoek en vond het prettig om haar kleindochters van zo dichtbij te kunnen zien en spreken.
De eerste ontmoetingen waren een groot succes. Er volgen nog velen.
Sabrina: "Er is veel animo, want de agenda stroomt al vol. De familie en contactpersonen van bewoners kunnen telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken voor 't Babbelhuus bij Sweelinckhof."

Speciale dank
Mede dankzij een aantal partijen is 't Babbelhuus prachtig geworden aan de binnen- en buitenkant. Speciale dank gaat naar de sponsors John Koomen Tuinen voor de planten, Karsten Travelstore voor de vloerkleden. En natuurlijk Aannemingsbedrijf Wit Wognum die dit mogelijk maakt voor de bewoners en hun dierbaren.