ENKHUIZEN - Het Westfries Genootschap is dit jaar 100 jaar geworden en om dat te vieren organiseert de reiscommissie van het Genootschap een mooie bootreis. Op zaterdag 22 juni kunt u meevaren met de MS De Zuiderzee naar Hindeloopen. De opstapplaats is Tritondam 3, Enkhuizen. U kunt gratis parkeren vlakbij de boot op het Dirk Chinaplein en achter het station van Enkhuizen.

Bij aankomst op de boot staat er koffie/thee en appeltaart voor u klaar. Tijdens de heenreis krijgt u een heerlijke warme lunch en op de terugreis wordt u getrakteerd op een broodje kroket en een vers roomijsje.

Hindeloopen is een prachtig Zuiderzeestadje met een geheel eigen karakter. Ze hebben een unieke klederdracht en hun taal is heel anders dan het Fries uit het omliggende gebied.

Een wandeling door het historische stadje is een genoegen. U kunt op eigen gelegenheid verschillende locaties bezoeken. Wat dacht u van het schaatsmuseum, het Hindelooper (streek)museum met zijn bijzondere schilderwerk of het voormalig stadhuis en de PKN kerk. Neem uw museumkaart mee!

Iedereen kan zich aanmelden voor deze dagtrip, je hoeft geen lid te zijn van het Westfries Genootschap. Ook mensen met een rollator of scootmobiel kunnen mee. Alles kan meegenomen worden aan boord.

De gegevens op een rijtje:

Datum: zaterdag 22 juni

Adres: Tritondam 3 Enkhuizen(opstapplaats veerboot MS Zuiderzee)

Vertrek: inschepen 10.00 uur, vertrek 10.30 uur

Terugkomst: rond 18.00 uur

Kosten: €65,- per persoon (inclusief 2x koffie/thee, appelgebak, warme lunch, broodje kroket en een ijsje)

Voor informatie kunt u contact opnemen met Thea Knijn: theaknijn8@gmail.com

Het bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL92INGB 0002 7004 93 t.n.v. Reiscommissie WFG Zwaag o.v.v. uw naam en Hindeloopen. Uw betaling is de bevestiging van deelname en moet uiterlijk 5 juni binnen zijn.