MEDEMBLIK - Op 2 juni was het dan zover: de organisatie van Truckfestival-Westfriesland mocht doen waar ze goed in zijn en het liefst willen. Namelijk zoveel mogelijk mensen laten mee genieten van hun hobby. En of dat even gelukt is, de weergoden waren goed gezind en het beloofde een mooie dag te gaan worden.

Om 07:00 uur s ’ochtends begonnen de mannen met opstellen alle deelnemende trucks melden zich aan op het industrieterrein en werden vervolgens onder motorbegeleiding de stad in gereden. Daar werden zij stuk voor stuk tot op de centimeter nauwkeurig opgesteld. En dan komt het voor de meeste pas echt op werken aan. De laatste vliegen en spatjes water moeten toch nog even van de lak gepoetst worden. Het opstellen liep als een speer en om 10:45 kwam de laatste deelnemer het terrein oprijden. Dat was dan ook mooi op tijd verteld voorzitter Paul Kaarsemaker want om 11:00 uur zou Remi Menger aankomen.

Menger is een oud bestuurslid die dit jaar afscheid heeft genomen van het festival omdat hij het te druk heeft met zijn baan als chauffeur en het ontwerpen van truck designs . Dat laatste is waar ze hem mee hebben verrast de organisatie heeft een plein gecreëerd met 15 door hem ontworpen wagens. Totaal verrast kwam Remi uit de auto van Rene Dobbe (ook een ontwerp van Remi) die hem thuis heeft opgehaald. De rest van de dag heeft hij net als de rest van het publiek genoten van al het mooie wat er te zien valt in Medemblik.

Tot 17:00 uur kon iedere bezoeker kijken naar de vele Trucks die in Medemblik geparkeerd stonden.
Maar ook konden ze één van de verkoop stands bezoeken een Air brush demo van dichtbij mee maken en zelfs een rondje meerijden in een oude leger truck behoorde tot 1 van de mogelijkheden. Om 17:00 uur was de prijsuitreiking waarmee de organisatie als eerste Remi Menger heeft bedankt voor al zijn inzet de afgelopen jaren en daarna officieel afscheid van hem heeft genomen. Daarna werden de prijswinnaars Bekend gemaakt, het ging om de categorieën trucks binnen en buiten West-Friesland.

Via de webpagina van de site www.tfwf.nl heeft iedereen kunnen stemmen op zijn of haar favoriete truck.

In de categorie binnen West-Friesland zijn geëindigd:

NR 3 Thijs kroon met een Scania R500 van Kingtrans
NR 2 Sven Prins met een Daf van Kees Prins transport
NR 1 Joël de Vries met een Daf XF 480 van Kingtrans

In de categorie Buiten West-Friesland zijn geëindigd:

NR 3 Wouter de Haan met een Volvo FH4 van Eren transport
NR 2 Melvin Nijenhuis met een Scania R520 van Jonk sierbestrating
NR 1 Matthijs Cornelis met een Ginaf van Jonk sierbestrating

Als de prijzen door voorzitter Paul Kaarsemaker zijn uitgereikt vraagt hij aan de chauffeurs om allemaal naar de wagens toe te gaan om vervolgens met de spectaculaire uittocht te kunnen gaan beginnen Medemblik loopt uit om alle trucks via da westersingel en de randweg weg te zien rijden en ze allemaal uit te zwaaien.
De organisatie van het festival kijkt terug op een mooie dag die ondanks de hitte geweldig is verlopen en een heleboel mensen kennis hebben kunnen laten maken met de Trucks en hun chauffeurs.