HOORN - Op donderdag 12 december verzorgt oncologiefysiotherapeut Loes Lelieveld de themabijeenkomst ‘Vermoeidheid na kanker’ bij Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn.

Vermoeidheid die soms zomaar als een zware deken over u heen kan vallen, allesomvattend, ongrijpbaar en zó anders dan "gewone" vermoeidheid. Herkent u dat?

Tussen de 20 en 40% van de mensen die na hun behandelingen gunstige vooruitzichten hebben kampt nog lange tijd met ernstige vermoeidheid. Waar komt het vandaan? Gaat het ook weer over? Wat kan ik eraan doen? Of, hoe kan ik ondanks de vermoeidheid toch de dingen doen die ik graag wil doen?

Tijdens de themabijeenkomst komen diverse elementen aan bod, zoals het verschil tussen 'gewone' vermoeidheid en vermoeidheid na kanker, conditieverlies en het beperken/herstellen daarvan, zowel tijdens als na de behandelingen van kanker.

Loes Lelieveld geeft een heldere uiteenzetting met praktische handvatten voor meer energie of een betere verdeling daarvan.

Inleider: Loes Lelieveld, oncologiefysiotherapeut bij Frits van der Werff Paramedisch en docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Loes heeft jarenlange ervaring met het behandelen en begeleiden van mensen met kanker.

Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van € 5,-- per persoon, inclusief koffie en thee.

Aanmelden kan tot 9 december via administratie@inloophuispisa.nl of telefonisch tijdens opening: 0229 - 75 85 31.

Over Pisa
Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl