HEERHUGOWAARD - Na een sluiting van maar liefst twaalf weken gaan de theaterdeuren van Cool kunst en cultuur weer open. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in juni kan jong en oud(er) op veilige afstand genieten van talentvolle cabaretiers, mooie muziek en prachtige films.

Programmering juni De richtlijnen maken het mogelijk om in juni de deuren te openen voor 30 bezoekers. Elke voorstelling of film wordt twee keer per dag gespeeld, zodat Cool meer bezoekers kan ontvangen en tegelijkertijd rekening kan houden met de gepaste en veilige afstand.

Cabaretier Maarten Ebbers en zijn band de Medemens bijten op donderdag 4 juni de spits af met de voorstelling Puntje bij Paaltje. Relatietherapeut Jeroen Stek en acteur Ton Kemp brengen vrijdag 12 juni op hilarische wijze de nieuwste psychologische kennis over relaties en liefde. En met de West-Friese band Skotwal op zaterdag 20 juni geniet je van Amerikaanse songs vertaalt naar het West-Fries. De allerkleinsten kunnen zich ook weer laten verwonderen in de theaterzaal. Op zaterdag 27 juni kunnen kinderen (2+) tijdens Nijntje op de fiets genieten van hét icoon van Dick Bruna.

Plof in de maand juni ook neer in de rode pluchen stoelen van de Rodi Media zaal om te genieten van met Oscar bekroonde films als Once Upon a Time in Hollywood (met o.a. Leonardo DiCaprio en Brad Pitt), Shoplifters en Vice.

Ook Café Cool is vanaf 3 juni weer geopend. Op het terras en in het café kun je van woensdag t/m zondag genieten van een lekkere lunch of borrel. Voor een tafel in het café is reserveren verplicht.

Richtlijnen RIVM
Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM in de theaterzaal gehanteerd. Zo is vooraf reserveren verplicht, worden de tickets bij de voordeur van Cool gecontroleerd en zijn er speciale looproutes in het gebouw en in de theaterzaal. "Onze technici hebben de afgelopen weken goed nagedacht over de zaalindeling, zodat iedere bezoeker op veilige afstand kan genieten van de voorstelling. De zaal ziet er anders maar - ondanks de ruimte tussen de stoelen - knus en intiem uit. Op deze manier heeft de artiest op het podium evengoed interactie met het publiek, maar wel op een veilige manier", aldus Rob Scheeren (hoofd technisch team).

Reserveren
Theatertickets kunnen alleen online via www.coolkunstencultuur.nl of telefonisch (na 13.00 uur) via 072 576 09 55 worden gereserveerd.