BLOKKER - Het onderwater leven in de sloot is een verrassend wonderlijke wereld. Onder het wateroppervlak maar ook dieper in de sloot valt enorm veel te ontdekken. Ondergedoken planten, fascinerende diertjes en vele vissen. Op zondag 11 juni kunnen kinderen bij MAK Blokweer op Watersafari om deze wereld in kaart brengen!

Het gaat op veel plekken niet goed met de waterkwaliteit en biodiversiteit! Veel mooie insecten, zoals libellen, zijn afhankelijk van schoon water omdat hun larven daarin leven. Door met dit onderzoek mee te doen kun je onderzoekers en waterbeheerders helpen beter voor het waterleven te zorgen. Met jou hulp kunnen zij beter zien waar het goed gaat met de waterdiertjes en waar niet. En … het is vooral ook superleuk om met een schepnetje op jacht te gaan naar waterdiertjes. Wie weet vind je wel een geelgerande watertor!

Tel de libel Na de Safari worden de bevindingen van de jonge onderzoekers ingevoerd op waterdiertjes.nl. 2023 staat in het teken van libellen en waterjuffers met de campagne: Tel de libel met Waterdiertjes.nl. Daarom wordt er tijdens de Watersafari extra aandacht besteed aan de larve van de libel. Wist je dat die wel 3 jaar onder water kan leven voordat het beestje het water uitkruipt en transformeert naar een libel? Dit en nog veel meer ontdek je bij de Watersafari.

Hoogheemraad Klazien Hartog van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier doet ook mee. Zij geeft uitleg over waarom schoon slootwater belangrijk is voor iedereen en helpt mee met waterdiertjes zoeken.

Deze Maks' doe-middag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar vindt plaats op zondag 11 juni van 14:00 tot 15:30, aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. De doe-middagen worden minstens twee keer per maand georganiseerd en staan altijd in het teken van één van onze thema's natuur, boerderij en groen. Meer informatie en reserveren via www.mak-blokweer.nl of bel 0229 266344.