SPANBROEK - Het jubileumweekend van ’t Kerkhuys Spanbroek nadert met rasse schreden. Wie had dit vooraf ooit kunnen bedenken? Een van oorsprong houten kerkje uit de 11e/12e eeuw, welke in het begin van de jaren ’80 door verval gesloten moest worden, viert het weekend van 23 t/m 26 november haar zilveren jubileumjaar.

Vijfentwintig november 1998 werd Stichting Exploitatie NH-kerk opgericht. En vanaf die periode zijn beide stichtingen (Stichting Behoud en Stichting Exploitatie) onlosmakelijk verbonden. Vrijdag 19 mei 2000 vond de officiële opening en ingebruikneming plaats door de toenmalig burgemeester W.S.P.P. de Leeuw. Hij doopte de NH-kerk om naar ’t Kerkhuys Spanbroek. Vanaf die tijd wordt ’t Kerkhuys al 25 jaar succesvol geleid door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Natuurlijk mede gesteund door heel veel sponsoren, donateurs, gemeente Opmeer en eenieder die ’t Kerkhuys een warm hart toedraagt! Dit heugelijke feit willen wij samen met u vieren door middel van een jubileumweekend welke bol staat van de activiteiten.

Donderdagavond 23 november en vrijdagavond 24 november zijn gereserveerd voor genodigden. Zaterdagavond 25 november staat niemand minder dan de The Bluebettes op het podium. Deze all-female tributeband brengt de swingende jaren zestig naar ’t Kerkhuys Spanbroek. Wees snel bij de kaartverkoop want op=op! En zondagmiddag 26 november presenteren we vol trots onze lokale sterren Joke Oud en Rob Taams

De mezzosopraan Joke Oud, bekent en geliefd in de regio brengt nummers uit musicals en opera’s maar ook Nederlands en Engelstalig populaire muziek. Daarnaast heeft Joke ook aandacht voor haar eigen dierbare taal, het West-Fries.

Rob Taams is naast eigenaar van Taams Makelaardij & Taxateurs ook een zeer verdienstelijk zanger. Zijn zoon, de singer/songwriter Lucas Nicholas, leefde hierdoor al zijn hele leven tussen de muziek van zijn vader. Het werd bij wijze van spreken door zijn vader met de paplepel ingegoten. Rob zijn heerlijke stem staat borg voor Top 2000-klassiekers tot persoonlijke favorieten. Alles komt aan bod.

Daarnaast staat er voorafgaand van de optredens ook nog eens een zeer bijzondere en verrassende culturele verrassing voor u te wachten Komt u ook? Het belooft echt een heel bijzonder weekend te worden!

De kaartverkoop start op 7 september om 20.00 uur.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.kerkhuys.nl