ENKHUIZEN - Gisteren maakte rolspeler Anneke Leeuwinga namens het Zuiderzeemuseum de zorgmedewerkers van Dijklander Ziekenhuis, Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep blij met in totaal 300 entreebewijzen; deze zijn gedoneerd in het kader van de actie Samen de schouders eronder. Tijdens de overhandiging namen Rianne Danenberg, verpleegkundige van Dijklander Ziekenhuis, René Rook, manager zorg van WilgaerdenLeekerweideGroep en Michelle Meurs, wijkverpleegkundige van Omring, enthousiast de cheque in ontvangst, die recht geeft op 100 tickets per zorginstelling.


Het Zuiderzeemuseum en de zorginstellingen sloegen eind april de handen ineen door samen een actie op te zetten. Vanaf 1 mei startte de actie ‘koop nu alvast je ticket en wij schenken er één aan de zorg!’ Wie van 1 t/m 29 mei online een ticket voor het Zuiderzeemuseum bestelde, doneerde automatisch een entreebewijs voor een dagje uit aan zorgmedewerkers. De hartverwarmende actie trok aandacht, want in totaal worden 300 zorgmedewerkers blij gemaakt met een entreebewijs en hebben ze iets om naar uit te kijken. Ook het Zuiderzeemuseum zelf is blij met de steun die zij kreeg dankzij de verkochte tickets.

Zuiderzeemuseum weer open
Het Zuiderzeemuseum is vanaf 2 juni weer open voor bezoekers. Iedereen dient voorafgaand aan zijn bezoek een online ticket aan te schaffen met persoonlijke starttijd. Het museum volgt hierbij het protocol van de Museumvereniging voor veilige en verantwoorde heropening van musea. Reserveer dus snel een online ticket via de website, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas. Vooraf reserveren verspreidt de bezoekersstroom en voorkomt dat het op enig moment te druk wordt.


Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke dorpspanden uit dit gebied. Jong en oud komen hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In 2019 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids ‘Best in travel 2020’.