HOORN – Het Museum van de 20e Eeuw kan terugkijken op een mooi jubileumjaar. Het 25-jarig jubileum werd bekroond met de miljoenste bezoeker half december en in 2019 bezochten 51.000 bezoekers het museum.

Het museum kijkt terug op een fraai jaar. Op 1 april 1994 opende het museum de deuren en daar werd in april 2019 in een eigen museumkrant in de hele provincie op teruggeblikt. Ook werden meer dan 100 groepen ouderen van verzorgingshuizen in Noord-Holland gratis door het museum ontvangen.

Exposities en boeken

De expositie over de klassieke TV-serie Floris trok veel publiek en werd hoog gewaardeerd. De nu nog lopende tentoonstellingen over de historie van het jaren '90 programma Telekids en over de Val van de Muur en de DDR krijgen ook goede reacties. Bij deze twee exposities heeft het museum in eigen beheer boeken uitgegeven die in de museumwinkel en via www.museumhoorn.com te koop zijn.

Goede beoordelingen

Dit jaar heeft het museum zo'n 1000 bezoekers geënquêteerd. Daaruit blijkt dat mond-tot-mond reclame voor de meeste bezoekers zorgt en dat 98 % het museum 'zeer goed' of 'goed' beoordeelt. Ook de exposities krijgen hoge cijfers. Zo'n 60 % van de bezoekers komt uit de provincie Noord-Holland en veel bezoekers zijn 50-plusser. Maar bij kinderthema's komen ook veel gezinnen met kinderen langs.