MEDEMBLIK - Tijdens het Stoommodellenweekend op 22 en 23 september staan de miniatuurstoommachines opnieuw in de spotlights bij het Stoommachinemuseum. Vele (nieuwe) deelnemers uit het hele land komen naar het museum om hun stoommodellen te showen.

Laat je betoveren door de wereld van stoom! Een gevarieerd aanbod van stoomwolkjes puffende locomotieven, radiografisch bestuurbare stoomboten, rondrijdende stoomtractors, stationaire modellen, heteluchtmotoren, een Foden stoomauto, zelfs een stoomfiets en nog veel meer zijn dit weekend bij het museum te bewonderen. Alles draait, beweegt en puft, je kijkt je ogen uit. Ook uit de eigen museumcollectie worden unieke stoomminiaturen tentoongesteld. Zoals het onlangs verkregen prachtige model van een brandweer stoomspuit.

Natuurlijk is het museum onder stoom en draaien de grote machines. Buiten in de machinetuin zijn op zaterdag diverse machines in werking te zien. De kolengestookte emmerbaggermolen ‘Vooruit’ ligt het hele weekend onder stoom in de binnenhaven van het museum. Klim aan boord en ontdek onder welke omstandigheden de bemanning vroeger leefde en werkte.


Miniworkshop stoken en smeden

Wie een stokers- en/of smeeddiploma wil halen, kan de stoker helpen het vuur in de ketel brandend te houden. En op zondag de smid in de smederij helpen tijdens de miniworkshop smeden. Natuurlijk staan ook de miniatuurstoommachines klaar waarmee je zelf stoom kan maken.

Museumrondvaart door het Land van Water en Stoom

Het museum biedt tijdens dit weekend weer een Water & Stoom-arrangement aan. Volwassenen kunnen voor € 12,50 en jongeren tot 18 jaar voor € 10,- het museum bezoeken én een vaartocht van 1 uur en een kwartier maken met de Koggevaarder. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag om 13.00 en 14.30 uur vanaf de steiger achter het museum. Per vaartocht kunnen maximaal 20 passagiers mee. Reserveren is gewenst op 0227-544732 of per e-mail

info@stoommachinemuseum.nl

Nederlands Stoommachinemuseum

Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik, Telefoonnummer: 0227 544732

www.stoommachinemuseum.nl


Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10 uur tot 17 uur.

Tijdens de schoolvakanties ook op maandag geopend en elke dag onder stoom.


Toegangsprijzen:

Jongeren (4-18 jaar) € 5,00

Volwassenen € 7,50

Museumkaarthouders Gratis