HOORN - In de week van 10 juni organiseert STG Hoorn voor de tweede keer de Skate4Daagse. Een mooi evenement voor jong en oud waarbij deelnemers worden uitgedaagd om vier dagen lang een afstand van 5, 10 of 20 kilometer te skeeleren op het parcours van de wielerbaan in Hoorn, naast zwembad De Waterhoorn.

Door de verschillende afstanden is de Skate4Daagse mogelijk voor alle leeftijden. Alleen, met vrienden, het gezin, of met skaters van je schaats- of skeelervereniging, iedereen is welkom om gratis mee te doen. Door middel van stempelkaarten worden de kilometers bijgehouden. Op die manier is het ook mogelijk om een dag over te slaan en een andere dag meer kilometers af te leggen.

De editie van vorig jaar was een succes en smaakte naar meer. Deze tweede editie wordt dan ook groter aangepakt. Op de woensdag is de baan extra lang geopend vanwege de Buitenspeeldag. Stichting Netwerk organiseert gedurende deze dag ook allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. Iedereen die geen eigen materiaal heeft, kan deze op de woensdag lenen, dankzij een grote materiaalkar die beschikbaar wordt gesteld door de schaatsbond.

Deelname aan de Skate4Daagse is gratis. Aan de deelnemers die op de vrijdagavond mee willen eten bij de barbecue wordt een kleine vergoeding gevraagd. Alle dagen wordt gezorgd voor muziek en er zullen ook leuke extra uitdagingen zijn, zoals een hindernisparcours.

De dagen waarop de baan geopend is, zijn:
Maandag 10 juni: 17-19 uur
Woensdag 12 juni: 13-19 uur (buitenspeeldag)
Vrijdag 14 juni: 17-20 uur (met barbecue)
Zaterdag 15 juni: 13-16 uur

Meedoen? GRATIS inschrijven kan hier, via de QR-code op de flyer of via www.stghoorn.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij Thijmen Postmus op activiteitencommissie@stghoorn.nl.