MEDEMBLIK – De Rabobank wil als coöperatieve bank een actieve bijdragen leveren aan een duurzamere leefomgeving. Daarom investeren zij in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen. Het ‘Lekkerste museum van Nederland’ is hiervoor genomineerd! Er kan vanaf 28 februari t/m 31 maart gestemd worden via https://www.rabobank.nl/leden/maatschappelijke-gebouwen door ieder lid van de Rabobank.

Het Bakkerijmuseum is na een grootscheepse verbouwing heropend. Na vele fysieke aanpassingen aan het gebouw, is er de afgelopen maanden de hand gelegd aan de nieuwe presentatie. Door gebruik te maken van drie duidelijke verhaallijnen, te weten BROOD – KOEK -BANKET, heeft het museum een duidelijker en meer eigentijds verhaal neergezet. Het museum zit nu weer ‘gebakken’ voor de toekomst.

Door het werken met 80 lokale vrijwilligers, voelt het museum zich maatschappelijk betrokken. Omgekeerd voelt het museum ook de betrokkenheid van de samenleving in de vorm van bezoekers uit de regio en financiële ondersteuning. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid staan al jaren in een hoog vaandel. Door hergebruik van materialen en gebruik van duurzame materialen heeft het museum in 2016 de aanmoedigingsprijs voor de duurzaamheid van de gemeente Medemblik ontvangen.

Ook tijdens de recente verbouwing is gelet op duurzaamheid. Het 100 jaar oude pand is nu beter geïsoleerd, heeft nieuwe leidingen en er is gebruik gemaakt van energiebesparende LED verlichting. Het nieuwe dak is richting de noordkant geplaatst waardoor er gebruik gemaakt wordt van natuurlijk licht boven kunstlicht en is geschikt voor zonnepanelen. Het plaatsen van deze zonnepanelen zal de ‘kers op de taart’ van ‘het lekkerste museum van Nederland’ zijn!