HOORN - Vooral in deze tijd, waarin het COVID-19 virus veel beperkingen oplegt voor zowel de maatschappelijke organisaties als de (oudere) vrijwilligers, is er nog meer behoefte aan helpende handen. Met name als het gaat om een-op-een hulp. Daarom hebben Vrijwilligerspunt Westfriesland, Omring, MEE & de Wering en Stichting Netwerk de handen ineengeslagen met de campagne 'Doe es gewoon vrijwillig'. Het doel van deze campagne is aandacht te geven aan de mogelijkheden van een-op-een hulp en mensen te enthousiasmeren 'gewoon es vrijwillig te doen'. De campagne gaat vandaag officieel van start in de gemeente Hoorn.


In deze eenzame tijd is er vooral behoefte aan vrijwilligers voor incidentele klussen zoals tuinvrijwilligers, klusvrijwilligers, gezelschapsmaatjes, taalmaatjes, budgetbuddy's en bezoekvrijwilligers. Daarom zijn het deze zes soorten van vrijwilligerswerk die tijdens de campagne 'Doe es gewoon vrijwillig' worden belicht. Met de campagnenaam 'Doe es gewoon vrijwillig' wordt benadrukt dat het ook heel gewoon is om een ander zo nu en dan belangeloos te helpen. Want een ander helpen "Dat doe je toch gewoon?".

Zichtbaarheid campagne
Op 25 plekken verspreid door de gemeente Hoorn zal de campagne op A0-posters acht weken lang zichtbaar zijn in het Hoornse straatbeeld. Daarnaast worden advertenties geplaatst en wekelijks verhalen van vrijwilligers gedeeld. De diverse communicatiekanalen van de partners worden ingezet om de campagne onder de aandacht te brengen.

Jaar van de vrijwilliger
Het jaar 2021 heeft het NOV (branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties) uitgeroepen tot het Jaar van de Vrijwilliger. Daarom zal de campagne het hele jaar zichtbaar zijn. Niet alleen in Hoorn, maar later ook in heel West-Friesland. Iedere week zal het verhaal worden gedeeld van een vrijwilliger uit West-Friesland. Van vrijwilligers die een-op-een hulp bieden, maar ook van vrijwilligers die vrijwilligerswerk doen bij verenigingen, stichtingen en clubs.

Ook es gewoon vrijwillig doen?
Iedereen die iets wil betekenen voor een ander kan zich aanmelden als vrijwilliger via de QR-code op de posters en advertenties, via www.vrijwilligerspunt.com/doe-es-gewoon-vrijwillig, https://www.vrijwilligerspunt.com/ of door een mail te sturen naar info@vrijwilligerspunt.com. Of kijk op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt waar veel diverse en leuke vacatures op staan.