HOORN - Op donderdag 30 & vrijdag 31 januari 2020 staken veel leraren voor een betere CAO. Dat betekent dat veel kinderen die dagen vrij zijn. Maak er nog steeds leerzame maar vooral ook leuke dagen van en kom naar het Museum van de 20e Eeuw! Daar heb je deze twee dagen als kind gratis entree en kun je ook gratis een speculaaspop versieren.

Neem je opa en oma of ouders mee en maak er een leuke dag van in een museum dat vertelt over de tijd van je (groot) ouders, maar ook voor jou een avontuur is. Ontdek het speelgoed van de afgelopen honderd jaar, bekijk oude huiskamers en keukens, bezoek ons winkelstraatje van vroeger en verbaas je over beeld- en geluidsapparatuur van lang geleden. Of ontdek de allereerste computers en speel een ouderwetse game.

Speculaaspop versieren
In het museum tonen we ook een ouderwetse speculaasmachine en speculaasplanken. We hebben zelfs een bakkerij en bakkerswinkeltje en daarom mag je op deze twee stakingsdagen gratis een speculaaspop versieren. We hebben allemaal spulletjes om hem nog mooier en lekkerder te maken en je mag hem thuis opsmikkelen. Deze activiteit is alleen ’s middags van 13.00 tot 15.30 uur. Je (groot)ouders kunnen ondertussen een ‘koppie doen’ in ons MuseumCafé.

Gratis AudioTour
Gebruik vooral ook onze gratis AudioTour. Dan hoor je allemaal boeiende verhalen over het leven in de twintigste eeuw en kun je rustig rondkijken. Bij het schoolklasje hoor je hoe kinderen lang geleden les kregen en bij de huiskamer van de jaren ’50 vertellen we wat een hoorspel was.

Gevangenis
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn. Alleen al een bezoek aan dit gebouw, met allemaal tralies voor de ramen, is een belevenis.

Voor meer informatie (ook over parkeren!) kijk je op www.museumhoorn.nl