BLOKKER - Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat vier je tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin, op zondag 28 mei bij MAK Blokweer. Tijdens SPRING! kun je de hele dag door meedoen met sprankelende activiteiten. In 2023 bestaat MAK Blokweer 25 jaar en dat viert de organisatie met een speciale editie.

Voorstelling Boom! (4+)
Tijdens SPRING! staat dit jaar op twee tijdstippen de theatrale wandeling Boom! geprogrammeerd. Boom! is een spannende meedoe- en ontdekkingstocht door de wereld van de bomen van Natuurpark Blokweer. Dans, acrobatiek, live muziek en onverwachte ontmoetingen nemen je mee in een wandeling vol fantasie en humor.

De wondere wereld van bomen
Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij het live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van een buik vol met net geplukt fruit of een romantisch boom rendez-vous bij volle maan. Deze interactieve dansvoorstelling van (dans)theatergroep plan d- is voor de hele familie (4+) en gaat over verbinding en saamhorigheid, over respect en sterk staan bij tegenslag. Een dansante wandeling door Natuurpark Blokweer die je de wereld vanuit het perspectief van de boom laat ervaren.

Drie dansers en een muzikant begeleiden het publiek tussen de bomen. Zij vertellen al dansend verhalen en nemen ons mee naar de wondere wereld van de bomen: bomen die met elkaar communiceren via hun wortels en een ondergronds netwerk van schimmels, hun 'wood wide web'. Bomen die veilige havens zijn voor insecten en vogels. Bomen die elke storm weten te trotseren. Bomen die onze lucht maken.

Ontbijten met de geiten
Tijdens SPRING! staat ook MAKS' Biomarkt op het terrein. In de late ochtend kun je 'Ontbijten met de geiten'. Een unieke mogelijkheid om een lekker ontbijt te nuttigen aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van de biomarkt standhouders.


Wat is er nog meer te beleven?

Stadsdichter Hoorn
Stadsdichter Levi Noë is van 10:00 tot 13:00 met zijn typmachine aanwezig om pareltjes van korte gedichtjes te schrijven. Bezoekers kunnen bij hem gratis een persoonlijk (natuur)gedichtje laten maken en ontvangen dit op een mooie duurzame kaart.

Demo schapenscheren
Eén van de hoogtepunten op de Kijkboerderij elk jaar, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert.

Demo schapenvacht vilten
De pas geschoren vachten van de schapen van MAK Blokweer worden verwerkt tot prachtige vilten schapenvacht-kleden. Bekijk hoe dit in zijn werk gaat.

Viltworkshop voor kinderen
Onder begeleiding van een medewerker van MAK Blokweer kunnen kinderen een schaapje vilten van schapenwol.

MAKS' Biomarkt en bezoekerscentrum
Een overzicht van de standhouders die op de markt staan is te vinden op de website van MAK Blokweer. Het bezoekerscentrum met tentoonstelling is geopend en in het MAK-café kunnen bezoekers terecht voor een klein hapje of drankje.

Toegang tot SPRING! is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

De 2 voorstellingen Boom! zijn inmiddels volgeboekt maar er is nog veel meer te ontdekken. De demonstraties en kinderactiviteiten worden doorlopend aangeboden.


Meer informatie over SPRING! is te vinden op: www.mak-blokweer.nl