MEDEMBLIK - Zeven sportverenigingen uit verschillende kernen van Medemblik gaan een jaar lang onderling de strijd aan in een ENERGY BATTLE. Het doel is hun energiegebruik zo veel mogelijk terug te dringen. Bij elke deelnemende vereniging wordt een energiemonitoringsysteem geïnstalleerd.

De ENERGY BATTLE wordt ze aangeboden door gemeente Medemblik. De deelnemende verenigingen zijn: Medemblikker Tennis Club, FC Medemblik, VV Opperdoes, TV Wognum, Sporting Andijk, TV Atlas en VV Strandvogels.

Kick off

Wethouder Hans Tigges (Duurzaamheid) gaf het startsein. Hij benadrukte de rol van de sportclubs op het gebied van energiebesparing. Met een buitenaccommodatie met verlichting zijn zij grootverbruikers van energie. Ook vormen zij een interessante partner om energiebesparing onder de aandacht te brengen van hun leden. Genoeg aanleiding om de Medemblikse sportwereld deze ENERGY BATTLE aan te bieden. Tigges: “Uiteindelijk is er over een jaar een vereniging die de wedstrijd wint. Maar eigenlijk is elke vereniging die energie bespaart een winnaar. Want naast het milieu heeft ook de clubkas er baat bij. Ook heeft de gemeente sinds kort een subsidieregeling voor duurzaamheidsinvesteringen van sport- en welzijnsaccommodaties.”

Updates

Maandelijks wordt de tussenstand in de Medemblikker bekend gemaakt. De deelnemers komen bij elkaar om onderling ervaringen uit te wisselen en besparingstips te krijgen van externe deskundigen. Want uiteindelijk gaat het iedereen om de strijd tegen het eigen energieverbruik.