SPIERDIJK - Komend weekend wordt voor de 58e keer het jaarlijkse Tuinfeest gehouden. Jongeren zijn al weken bezig met de voorbereidingen en kunnen niet wachten tot het zover is. "Ik heb er echt wel zin in ja!"

Het tuinfeest is ontstaan in een tijd dat er nog niet zoveel feestjes en kermissen waren in West-Friesland. De lokale jeugd had wel zin in een mooi feestje en organiseerde er toen zelf één. En dat heeft sindsdien stand gehouden, weet Lars Dol van de organisatie te vertellen. "Onze ouders zijn er geweest en zelfs sommige opa's en oma's. Het tuinfeest is wel een begrip in West-Friesland."

Het feest wordt georganiseerd door de Spierdijkse jeugd, maar wat Lars betreft, is de hele regio welkom. "Mijn vriendin komt uit Wervershoof en ik hoorde dat daar ook allemaal mensen naar het tuinfeest komen."

Opbouw
Al weken wordt er elke avond getimmerd en gezaagd om het terrein klaar te hebben. Ruim honderd jongeren helpen mee en de meesten vinden het hartstikke leuk. "We zijn best wel een hechte club hier en alle avonden komen we hier om een mooi Tuinfeest op te bouwen", vertelt een meisje.

Vrijdagavond is de 'ouderenavond' en dan komt er een liveband. De zaterdagavond is voor de jeugd. Lars hoopt dat er heel veel mensen komen. "We hebben plek voor 850 man, dus kom vooral deze kant op. Het wordt echt een mooi feestje."