ENKHUIZEN - Op zaterdag 26 juni van 11.00 – 12.00 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend Kikker! Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen op een speelse manier dat een kikker niet geboren wordt als kant-en-klare kikker.

In het voorjaar kun je in de sloten kikkerdril vinden; hele speciale eitjes van de kikker. Maar hoe komen deze eitjes daar? En wie zorgt er voor de eitjes en de kleintjes?In een interactief voorleesverhaal komen de kinderen erachter dat de ontwikkeling van een kikker heel bijzonder is. Ze beluisteren het verhaal over Moeder Kikker, die voor het eerst kindjes krijgt. Samen met haar doorlopen ze alle stappen van de cyclus. Ook komen de kinderen veel te weten over het leven van een kikker.Tenslotte maken we een passende kikkerknutsel, waar we nog een tijdje mee rond kunnen springen. Natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie kleurplaat mee naar huis!

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 11:00 uur, inloopkwartiertje om 10:45 uur. Deelname € 4,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen, of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Je kunt niet voor de deur parkeren.