ENKHUIZEN - Op woensdag 20 oktober van 10:30 – 12:00 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd bij Hertenkamp Enkhuizen voor de snuffelochtend Egel! Deze ochtend staat in het teken van egelmanieren en de herfst.

Het sfeervolle prentenboek ‘Zeg kleine egel …’ staat centraal. In een interactieve voorleesverhaal ontdekken we van alles over het leven van egels. Spikkel is een kleine egel die voor het eerst in winterslaap gaat. Zou hij wel een fijn plekje kunnen vinden?
Na het verhaal voelen we hoe stekelig een echte egel voelt en gaan we zelf een egeltje knutselen. In de Natuurtuin gaan we de zelfgemaakte egeltjes een mooi verstopplekje geven voor de winterslaap. (daarna mag het egeltje natuurlijk mee naar huis!). Ook krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten van 4 – 7 jaar. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 10:30 uur, inloop vanaf 10:15 uur. Deelname € 4,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen, of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. Je kunt niet voor de deur parkeren.