AARTSWOUD - Op zondag 5 februari is het weer Open Stal in het Rundveemuseum in Aartswoud. Om 13.30 en 15.00 uur is er een West-Fries optreden van Ina Broekhuizen en Bert van Baar in de bezoekersruimte van het museum. De voorstellingen hebben niet helemaal dezelfde inhoud.

Het wordt een talige muziekmiddag waarin het West-Friese dialect centraal staat. Ina Broekhuizen-Slot uit Wognum (schrijfster in dit Noord-Hollandse taalgebied) draagt voor uit eigen werk. Bert van Baar woont in Groet. Hij schreef al eerder (folky) muziek bij teksten van Ina en laat nieuwe liedjes uit de bundels Uitverdan en Skuile horen. Bert bespeelt meerdere instrumenten passend bij de sfeer van de liedtekst.

Foto’s van de Aartswoudse fotografe Hanneke de Boer staan in het boekje Skuile. Een aantal afbeeldingen wordt deze middag getoond en geeft een extra dimensie aan de optredens. Hanneke is ook al jaren de huisfotograaf van het Rundveemuseum en weet als geen ander de sfeer van de omgeving te ‘pakken’.

Een mooi extraatje is dat afgelopen week twee bijzondere kalfjes geboren zijn. Een baggerbonte en een witrik die gretig bij hun moeder drinken. Nergens anders te zien!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor meer informatie en bezoek en kunt u reserveren via de website: www.rundveemuseum.nl