MEDEMBLIK - Op SG De Dijk worden de handen opnieuw ineengeslagen om de mensen in Oekraïne een steuntje in de rug te geven. Eén van de docenten van de school vertrekt eind februari met een grote bus vol spullen richting het oorlogsgebied om daar de hulpgoederen af te leveren die worden ingezameld.

Arjen Doedel, docent aardrijkskunde op De Dijk, is met enkele vrienden een hulpactie gestart om zoveel mogelijk spullen in te zamelen die ze naar Oekraïne willen brengen op 25 februari. Arjen zelf rijdt dan naar het land dat momenteel in oorlog is met Rusland. Ze vervoeren onder andere aggregaten, maar daarnaast willen ze zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen om aan de mensen daar aan te bieden. Het gaat dan met name om houdbare voedingsmiddelen en andere levensmiddelen zoals toiletpapier, tandpasta en zeep.

Mocht je zelf een steentje bij willen dragen, kan dat natuurlijk. Leerlingen van De Dijk kunnen zelf spullen afleveren op school. Tijdens de open dag van de school op zaterdag 18 februari tussen 9.30 en 13.00 kunnen buitenstaanders daarnaast ook spullen afgeven op het schoolplein. Het verzoek is hierbij om alleen levensmiddelen in te leveren en bijvoorbeeld geen kleding. Dus als je nog iets in de kast hebt staan wat je kunt missen, kun je dat op De Dijk inleveren.

Tijdens de open dag op 18 februari kunnen leerlingen uit groep 8 De Dijk bezoeken tussen 9.30 en 13.00. Zij kunnen rondlopen in de school en een kijkje nemen bij de verschillende vakken. Ook zijn er ouder-kind lessen. Aanmelden is niet verplicht, maar als je zeker wil zijn van een plekje in een les, wordt aanmelden wel aangeraden. Dit kan via de website.