AARTSWOUD - Zondag 11 juli staat het schapen scheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van de Prinsenstichting voor de dieren van het museum te zorgen, neemt dit klusje ter hand. Er worden twee sessies gebruikt om de schapen van hun wollen jas te ontdoen. Om 13.00 uur en om 14.30 uur ontkomen de Zwartbles, het Heideschaap en de Baggerbonten er niet aan en worden ze vakkundig van hun wolletje bevrijd. Het schapen scheren is een mooi schouwspel voor jong en oud. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen over het terrein.

Om te laten zien wat er allemaal kan met schapenwol komt mevrouw Nelida Anna met producten van vilt en wol. Zij verkoopt een gedeelte van haar spullen ten gunste van het museum. Verder is er natuurlijk veel jong leven. In het weiland staan de bijzondere koeien met hun kalfjes te pronken. Het Rundveemuseum is de aangewezen plek om de schaarse koeienrassen te huisvesten en er verder raszuiver mee te fokken en laat dat graag zien. Er is ook veel specifieks over te vertellen en daarom zijn er om 13.00, 14.00, 15,00 en 16.00 uur rondleidingen op het erf. Voor jong en oud boeiend en leerzaam. Kinderen kunnen verder nog leuke activiteiten uitproberen. Dit alles maakt het tot een mooi uitstapje in de natuurrijke omgeving van Aartswoud.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl