HOORN - Dankzij versoepeling van de Corona maatregelen is ook stadsgids Alette van LocalGuideHoorn.com weer gestart met rondleidingen door het historisch centrum van Hoorn. Door een paar regels in acht te nemen kunnen kleine en grotere groepen weer veilig van een rondleiding genieten. Veel Westfriese gezinnen brengen hun vakantie door in Nederland. Een uitstekende gelegenheid voor een rondleiding door de prachtige historische binnenstad van Hoorn. Voor gezinnen met kinderen is er nu ook een familiewandeling met speurtocht.

Corona regels voor een veilige rondleiding

Door een paar specifieke maatregelen kan iedereen veilig genieten van een stadswandeling. Hieronder een overzicht van de zaken waar we rekening mee zullen houden bij een rondleiding:

1. Vooraf reserveren! De rondleiding is exclusief voor het gezelschap dat de reservering maakt. (Dus géén openbare instap wandelingen!);
2. Op de dag van de rondleiding hebben we vooraf contact om te controleren of alle deelnemers gezond zijn;
3. Er kan gebruik gemaakt worden van een audio gidsen systeem. Iedere deelnemer krijgt bij de start een ontvanger waarmee gids Alette voor iedereen duidelijk te verstaan is … ook als men wat verder van elkaar af staat!
4. Bij de te volgen route wordt rekening gehouden met de wensen van de groep. Daarbij zorgt stadsgids Alette er altijd voor dat de echt drukke plekken vermeden worden.


De familiewandeling met speurtocht
Speciaal voor families en gezinnen met jongere kinderen is de familiewandeling Hoorn ontwikkeld; Leuk voor ouders en kinderen. Deze stadswandeling voert langs de belangrijkste monumenten én een hele verzameling mooie eenhoorns. Onderdeel van deze wandeling is een speurtocht naar de eenhoorns in Hoorn. Terwijl de kinderen bij iedere bijzondere plek op zoek gaan naar Eenhoorns vertelt gids Alette of één van haar collega’s de bijzondere verhalen over de oude en moderne geschiedenis van Hoorn.

Voor meer informatie en reserveringen: www.localguidehoorn.com