HOORN - Het Westfries Museum in Hoorn organiseert op de dag van de onderwijsstaking rondleidingen voor kinderen en hun (groot)ouders over leren in de Gouden Eeuw. Op vrijdag 15 maart zijn kinderen en hun begeleiders welkom tijdens speciale rondleidingen. Jeugd tot 18 jaar heeft gratis toegang.


Op 15 maart is er een onderwijsstaking in Nederland. Leerkrachten voeren actie voor betere educatie in Nederland. Maar hoe was dat in de Gouden Eeuw geregeld? Ging iedereen naar school? En wat leerden de kinderen dan op school. Waren er al universiteiten?

Voor alle leeftijden
Wie nieuwsgierig is naar het antwoord op deze vragen is vrijdag 15 maart van harte welkom in het Westfries Museum. De educatiemedewerkers van het museum vertellen deze dag tijdens drie rondleidingen alles over educatie en leren in de Gouden Eeuw. De rondleiding is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en hun (groot)ouders.

Gratis toegang
De rondleidingen beginnen om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn voor aanvang van de rondleiding. Jeugd tot 18 jaar heeft gratis toegang. Kijk voor voor meer informatie over het museum en de openingstijden op www.wfm.nl

Welkom in de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen.