VENHUIZEN - Al sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw rijden wielrenners door de straten van Venhuizen. Wie kent de Drieban Tour niet? Jaarlijks reden na de Tour de France de profwielrenners letterlijk de klinkers uit de straat.


In 2017 is het bestuur een nieuwe weg ingeslagen. De nadruk is komen te liggen op de regionale wielrenners en de jeugd. Bovendien staat, naast het sportieve element, de gezelligheid centraal. Op een rondje van 1 kilometer, grotendeels gelijk aan de route waarop de profs destijds streden.

Het wielrenprogramma start om 10:00 met de Dikke Bandenrace. Veel koersen staan er in de middag op het programma met als sluitstuk de Elitekoers. Het wordt een mooie mix van elite/beloften/junioren en sportklasse renners die strijden om de eerste plaats.

Jaarmarkt en muziek.

Gelijktijdig met de wielerronde is er grenzend aan het wielerparkoers de jaarmarkt van Venhuizen. De kraampjes staan op de Tuinstraat en het overige deel van het Twijver. De jaarmarkt begint om 11:00 uur.

Vanaf 14.00 uur is er live muziek bij ’t Kennet!

Niet alleen Venhuizers weten de weg naar dit oergezellige evenement te vinden, bezoekers uit de regio maken er ook een mooi dagje uit van!

Meer informatie: www.rondjevenhuizen.nl