VENHUIZEN - Al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw rijden wielrenners door de straten van Venhuizen. Wie kent de Drieban Tour niet?

Jaarlijks reden na de Tour de France de profwielrenners letterlijk de klinkers uit de straat. In 2017 is het bestuur een nieuwe weg ingeslagen. Onze nadruk is komen te liggen op de regionale wielrenners en de jeugd. Bovendien staat gezelligheid centraal, naast het sportieve element. Op een rondje van 1 kilometer, grotendeels gelijk aan de route waarop de profs destijds streden. Het wielrenprogramma start om 10:00 met het jeugdwielrennen met aansluitend de Dikkebandenrace. Veel koersen staan er in de middag op het programma met als sluitstuk de A-koers Dit jaar heeft de organisatie deze wedstrijd onder gebracht bij de KNWU. Een mooie mix van elite/beloften/junioren en sportklasse renners strijden om de eerste plaats. Winnaar van editie 2022 Glenn van Nierop zal zijn titel verdedigen.

Jaarmarkt en muziek
Gelijktijdig met de wielerronde is er grenzend aan het wielerparkoers de jaarmarkt van Venhuizen. De kraampjes staan op de Tuinstraat en het overige deel van het Twijver. De jaarmarkt begint om 11:00 uur. Met als fraaie afsluiter een optreden van Clemens en Clemens. Clemens Wenners is een van de beste zangers die Noord Holland ooit heeft voortgebracht. Jaren toerde hij stad en land af met zijn band Blue Star. Samen met zijn zoon treedt hij nu als duo Clemens en Clemens op.

Meer informatie: www.rondjevenhuizen.nl