SPANBROEK - Vrolijke en aanstekelijke muziek in een leuke en gezellige sfeer. Ergens in de loop van 2017 vonden een aantal muzikanten elkaar om Ierse muziek te gaan maken. Fris van de lever, want geen van hen had enige ervaring op dat gebied. Het eerste echte optreden vond plaats in Het Oude Gemaal in Heerhugowaard. Sindsdien heeft Riddles getourd door West-Friesland e.o.

De vijf mannen van Riddles brengen, om precies te zijn driehonderdenvijfenzeventig jaar levenservaring met zich mee en voor een groot deel is dat inclusief muzikale ervaring. Nog steeds zijn zij op vele fronten actief, van fanfare tot dweilorkest, van oude stijl jazz tot coverband. De invloeden daarvan zijn terug te horen in de muziek van Riddles.

Ierse liedjes vertellen een verhaal, geënt op de Ierse geschiedenis. Over oorlog, armoede, heimwee, zeevaart, maar natuurlijk ook over helden, liefde en legendes. Ierse liedjes bevatten dan ook alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Een muzikaal feestje en lachen tussen de tranen door, dat is wat de muzikanten van The Riddles u beloven tijdens deze Ierse middag.

www.kerkhuys.nl
https://www.ticketkantoor.nl/shop/khriddles