HOORN - Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid is dinsdagavond 10 mei in Schouwburg het Park in Hoorn het gratis muziekconcert ‘Letter voor Letter’. Die avond zingen volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit de mooiste Nederlandstalige liedjes. Het is een avond boordevol mooie muziek en ontroerende verhalen over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is veel hulp beschikbaar. Maar om daarop af te stappen, moet je eerst een drempel over. Daar is in de voorstelling aandacht voor.

Het concert begint om 19.30 uur en is speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, hun familie, vrienden en werkgevers. De gratis kaarten zijn te verkrijgen bij Schouwburg Het Park via de website: www.hetpark.nl, aan de balie of via telefoonnummer: 0229-291000.

Letter voor Letter

“Het wordt vooral een vrolijke avond voor muziekliefhebbers, zegt zanger René Karst, maar wel met een boodschap: "We laten zien dat je je nergens voor hoeft te schamen, en dat er overal hulp is. En als je dan over die drempel heen bent gegaan om scholing te volgen, en je kunt je kleinkinderen voorlezen, dat is het mooiste wat er is."

Laaggeletterdheid
In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven, maar ook met reken- en digivaardigheden. Dat is in onze moderne samenleving een steeds groter probleem. Als je moeite hebt met lezen en schrijven is het steeds lastiger om mee te kunnen doen. Want ook appen, mailen of internetbankieren is dan lastig. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen met een taalachterstand hulp krijgt. Met de theatershow willen de organisatoren laaggeletterdheid bespreekbaar maken, zodat mensen zich niet meer hoeven te schamen en hulp gaan zoeken.

Initiatief
Letter voor Letter komt op initiatief van het Taalakkoord Noord-Holland Noord naar Schouwburg Het Park in Hoorn, als onderdeel van de aanpak laaggeletterdheid in Noord-Holland Noord. Taalakkoord NHN is een initiatief van Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPAnhn), ondersteund door Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven. Het Taalakkoord helpt onder andere organisaties om de taalvaardigheid van medewerkers te verbeteren, door bijvoorbeeld Taal op de werkvloer of het aanbieden van scholing.