WEST-FRIESLAND - Naar aanleiding van de komst van het koninklijk paar hebben de burgemeesters van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland gereageerd:

Quote burgemeester van Stede Broec, Ronald Wortelboer: “Ik kijk uit naar dit bezoek. Ik ben trots op Stede Broec en Westfriesland en wil met dit Koninklijke streekbezoek graag de schijnwerper richten op de sterke gemeenschapszin die hier leeft en de innovatieve kracht van onze regio laten zien. Wij hebben eigen ideeën en proberen zaken in samenspraak op te lossen; dat willen we laten zien.”

Quote burgemeester van Enkhuizen, Albertine van Vliet-Kuiper: “Enkhuizen en Westfriesland hebben een rijke geschiedenis in onder andere de zaadveredeling die nog prachtig zichtbaar is en dat laten we met trots zien. Daarnaast vind ik het erg leuk dat er bij dit bezoek innovatieve bedrijven aan het woord komen die op mondiale schaal zaken doen en daar ook veel kennis over te delen hebben.”

Quote burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl: “Prachtig dat de Koning en Koningin naar Westfriesland komen. Drechterland en Westfriesland hebben ontzettend veel te bieden, en we zijn er helemaal klaar voor om het Koninklijk paar daar kennis mee te laten maken. De aanleg van de Westfrisiaweg is van groot belang voor onze regio, maar heeft binnen Drechterland destijds voor de nodige discussie gezorgd. Ik vind het mooi dat de Koning en Koningin daarin geïnteresseerd zijn en hier met inwoners over willen praten.”