HOORN - Op 19 september 2023, tussen 11.00 en 16.00 uur, zijn ondernemers in de regio Hoorn van harte welkom op het bedrijventerrein Westfrisia om hen te helpen bij het herkennen van de aanwezigheid van drugslabs in hun omgeving. Met deze roadshow wil het Platform Veilig Ondernemen Noord Holland (PVONH) ondernemers ook bewust maken van andere ondermijnende activiteiten dan drugslabs.


Een opvallend onderdeel van deze roadshow is de mogelijkheid om een nagemaakt synthetisch drugslaboratorium te bezichtigen. Dit hands-on ervaringsmoment is ontworpen om ondernemers, naast de reuk, een beter inzicht te geven in de visuele aanwijzingen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een drugslab in hun directe omgeving.

Specialisten van het PVONH zullen in Hoorn op het bedrijventerrein Westfrisia ondermijningsscans uitvoeren met behulp van een korte vragenlijst onder de aanwezigen. Deze scans zullen ondernemers nog beter inzicht geven in de mogelijke gevaren van ondermijning op het bedrijventerrein en voor hun eigen organisatie.

"De roadshow is van cruciaal belang om de veiligheid en integriteit van bedrijventerreinen in de regio Hoorn te waarborgen. Door bewustwording te creëren en ondernemers te voorzien van praktische kennis, willen we als PVONH de samenwerking tussen ondernemers en lokale autoriteiten versterken om ondermijning beter zichtbaar en herkenbaar te maken, zodat het effectiever kan worden aangepakt," aldus Josefien Hofstede van PVONH.

Ondernemers zijn welkom op 19 september tussen 11:00 en 16:00 uur op het bedrijventerrein Westfrisia aan De Marowijne 2 (parkeerplaats VSDV) in Hoorn. Voor meer informatie en voor de verplichte online voorregistratie bezoek de website van PVONH: www.pvonh.nl/roadshows.