KOGGENLAND/OPMEER - Op donderdag 28 oktober sprak Commissaris van de Koning Arthur van Dijk met de burgemeesters van Opmeer en Koggenland, het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) NH en de politie over de aanpak van criminaliteit op vakantieparken. Daarbij werd een bezoek gebracht aan het recreatiepark West-Friesland/Onder de Perelaer.


De provincie ondersteunt gemeenten met kennis en deskundigheid en stimuleert regionale samenwerking om de problemen aan te pakken.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk: "Om effectief te kunnen optreden tegen ondermijnende criminaliteit werken provincie, gemeenten, het RIEC NH en de politie nauw samen. Noord-Holland telt meer dan 250 vakantieparken en 14.000 vakantiewoningen. De aanpak van criminele activiteiten op vakantieparken begint bij goede informatie. Daarom heeft de provincie Noord-Holland de handreiking informatiegericht handelen vakantieparken ontwikkeld. De handreiking beschrijft in een aantal stappen hoe informatie uit verschillende bronnen bij elkaar gebracht kan worden. Zo krijgen gemeenten een beter beeld van wat er speelt op de parken en worden ongewenste activiteiten eerder gesignaleerd."

Leefbaarheid verbeteren

Tijdens de rondleiding op het recreatiepark West-Friesland/Onder de Perelaer is duidelijk geworden wat er speelt op het vakantiepark. Er is uitgebreid stilgestaan bij de aanpak van de gemeente om de leefbaarheid en de veiligheid op het park te verbeteren. Uit recente controles is gebleken dat op het park sprake is van criminele activiteiten als handel in verdovende middelen, arbeidsuitbuiting en mensenhandel.

Wat doet de provincie om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van ondermijning? Lees meer op noord-holland.nl