ZWAAG -Op donderdag 28 mei zou het Pokerkampioenschap van Zwaag georganiseerd worden. Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kon de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker niet bij De Kreek Zwaag plaatsvinden. De organisatie heeft een creatieve manier gevonden om het pokerkampioenschap toch plaats te laten vinden; namelijk online! Omdat de horeca in deze tijd zwaar geraakt wordt door de gevolgen van het coronavirus, doneert het ONK Poker €1,- per deelnemer aan de speellocatie waar het kampioenschap eigenlijk plaats zou vinden.


De animo voor het Online Pokerkampioenschap van Zwaag was enorm. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en het spelplezier. Toen de registratie gesloten was, stonden er maar liefst 350 poker liefhebbers op de deelnemerslijst! Omdat er 350 pokeraars aan dit kampioenschap meededen, is er dus €350,- opgehaald voor De Kreek Zwaag.


Na ongeveer 4,5 uur online pokeren was het Rion de Gouw die won en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Zwaag mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 en 5 september in Ermelo. Op plek twee eindigde Jaron Snetselaar. Hij kwalificeert zich samen met Cornel Bauman (3e), Harry Stienen (4e) en Michel Bakkenes (5e) ook voor de finale. Daarnaast werden er nog zeventien tickets gewonnen voor de halve finales. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Zwaag is hier te vinden:

https://www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-zwaag


De top 3 van Zwaag:

  1. Rion de Gouw, Apeldoorn
  2. Jaron Snetselaar, Stroe
  3. Cornel Bauman, Aalst