AARTSWOUD - Op zondag 30 april is het terrein rond het Rundveemuseum weer het decor van de jaarlijkse plantenbeurs. Tussen 13.00 en 16.30 uur staan diverse liefhebbers hun plantjes en stekkies voor een prikkie van de hand te doen en soms ook te ruilen. Heeft u veel plantjes dan kunt u nog aanschuiven. Aanmelden tot zaterdagmiddag kan via 06-29117367.

Elk jaar is het weer een verrassing wat de deelnemers aanbieden. Wel is zeker dat er een grote verscheidenheid aan vaste planten, kruiden, wilde planten en groenteplanten o.a. tomatenplantjes, paprika’s, pepers en courgettes is. Ook is er een imker die heerlijke honing verkoopt en u graag uitleg geeft over het leven van een bij en zijn bijenvolken.

In de moestuin achter het museumgebouw worden ook weer “vergeten groenten” geplant en gezaaid dit jaar. Bijna vergeten natuur: dat past uitstekend bij het museum. Denk maar aan de koeien, schapen, geiten en kippen. Dit zijn schaars voorkomende Nederlandse rassen die door het museum en met behulp van de cliënten van de Prinsenstichting voor uitsterven worden behoed. De kenners weten het al: voor puur natuur moet je in Aartswoud zijn. Op deze dag is de natuur dus op alle fronten aanwezig. Planten en dieren gaan goed samen en leveren een prachtig plaatje op.

De toegang tot de plantenruilbeurs kost 1 euro. Uiteraard is ook het museum te bezoeken. Dan wordt het toegangsgeld van de normale entreeprijs van het museum afgetrokken. Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.