MEDEMBLIK - Maandagochtend 29 januari maakte wethouder Joset Fit tien winnende gedichten van een poëziewedstrijd bekend. De deelnemende jonge dichters kwamen van basisscholen uit de gemeente en kunnen hun gedichten binnenkort als expositie in het gemeentehuis verwachten. En misschien wel meer dan dat.

Ter ere van ‘de week van de poëzie’ zette de gemeente een gedichtenwedstrijd uit, en vroeg leerlingen uit groepen zeven en acht om een zogeheten ‘haiku’ over de lokale omgeving te dichten. De tien winnaars, van vier scholen, ontvingen eeuwige roem en een presentje van de wethouder. Naast een tijdelijke tentoonstelling op het gemeentehuis maken de gekozen gedichten ook kans op vereeuwiging binnen de gemeente. Ter verfraaiing zullen enkele haiku’s namelijk als kunstwerk op muren in de dorpskernen terechtkomen. Lokale kunstenaars maken, in samenspraak met enkele enthousiaste inwoners, hiervoor een eigentijds ontwerp.

Uniek

Volgens de wethouder is dit project uniek in zijn soort: “Dit is een fantastisch voorbeeld van gebruik maken van lokale kennis en kunde, van schoolkind tot kunstenaar tot inwoner. En het enthousiasme is al duidelijk voelbaar, bij alle drie!”. De winnende gedichten krijgen eerst een plekje in het gemeentehuis. Vervolgens worden ze gekoppeld aan inwoners die hun muur beschikbaar hebben gesteld. Zo wordt lokale creativiteit uiteindelijk beschikbaar en zichtbaar voor inwoners en bezoekers van onze dorpskernen.