HOLLANDS KROON - Veel producten van ons zijn al online aan te vragen. Dit geldt nog niet voor een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Hier komt binnenkort verandering in.

U kunt dan thuis een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen. Hiervoor komen wij bij u langs. Dit scheelt u weer een ritje naar de publieksbalie in Anna Paulowna. Dit is een proef. Wij willen kijken of deze manier van werken goed verloopt.

Proef ‘balieloos’ werken

In veel gevallen gaan we nu al naar onze inwoners toe; denk aan de wijkteams en de kernbeheerders maar ook de thuisbezorging van paspoorten en rijbewijzen en geboorteaangifte bij u thuis. Deze vorm van dienstverlening wordt uitgebreid met de proef ‘balieloos werken’. U kunt dan ook reisdocumenten en rijbewijzen thuis aanvragen. U maakt hiervoor een afspraak met ons en wij komen bij u langs om alles in orde te maken.

Afname baliebezoeken

De afgelopen periode zien we een sterke daling in het aantal bezoeken bij de publieksbalie. In 90% van deze bezoeken gaat het om de aanvraag van een reisdocument en/of rijbewijs. Veel producten en diensten worden tegenwoordig digitaal aangevraagd via de website van Hollands Kroon. En het wordt waarschijnlijk nog dit jaar mogelijk om het rijbewijs digitaal bij de RDW te vernieuwen.

De overige aanvragen die op dit moment bij de publieksbalie gedaan worden (een kleine 10%), worden tijdens de proef ‘balieloos werken’ ook bij de inwoner thuis aangevraagd en afgehandeld. Bijvoorbeeld de legalisatie van een handtekening of de erkenning van een ongeboren kind.

Start huisbezoeken

De planning is dat de proef ‘balieloos werken’ start in het tweede kwartaal van 2018 en doorloopt tot en met het derde kwartaal, zodat we ruim voor 1 april 2019 weten of deze manier van werken goed verloopt. De detailplanning maken we later bekend. Vanaf dat moment kunt u via onze website of telefonisch een afspraak bij u thuis maken, of als dat bezwaarlijk is, op een openbare plek in de buurt.