AARTSWOUD - Op tweede Paasdag is er een Paas knutselmiddag in het Rundveemuseum. Tussen 13.00 en 16.30 uur staan de spullen te wachten op een jong publiek. Uiteraard komen er paashazen en paaseieren voorbij. Maar ook de andere dieren die in en rond het museum rondlopen zijn inspiratie voor allerlei moois. Er is deskundige assistentie aanwezig.


Hoe leuk is het om inspiratie te krijgen van de kippen en kuikentjes, de schapen met lammetjes en de koeien? En de kalfjes niet te vergeten? Het Rundveemuseum heeft een aantal speciaal ontworpen figuren in het klein die versierd kunnen worden. Uiteraard hoort en wat limonade bij.

En de grote mensen die meekomen kunnen veel te weten komen over de achtergrond van de aanwezige koeien, schapen, geiten enz. Wat is er zo bijzonder aan en hoe is dat zo gekomen? Oud-veehouders weten daar veel over te vertellen en dat doen ze graag.

Eerste paasdag zijn we gesloten, tweede paasdag is het museum open en zijn er kinderactiviteiten. De entreeprijs is 4 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro.