MEDEMBLIK - Paaseieren in allerlei kleuren liggen tijdens de Paasdagen verstopt tussen de sissende stoommachines, zowel binnen als buiten op het museumterrein. Misschien ben jij de geluksvogel die dat ene gouden ei vindt! Dan ligt er een leuke prijs voor je klaar. Na de Pasen blijft het museum geopend en onder stoom tot en met 5 mei.

Woensdag 1 mei is het schildersatelier geopend en kunnen (jonge) bezoekers weer aan de slag met acrylverf en de vrolijke paneeltjes van Fely Smit, een bekende amateurschilder uit de regio. Ook staan in het museum miniatuurmachines klaar om zelf de kracht van water en vuur te ontdekken en kun je bij de stoker het hulpstokersdiploma verdienen door zelf hout op het vuur te gooien.

Tentoonstelling ‘Stoom Vaart’ 26 april tot en met 31 augustus
Van 26 april tot en met 31 augustus is de tentoonstelling ‘Stoom Vaart’ met maritieme schilderijen van de bekende zeeschilders Arnold de Lange en Fred Boom bij het museum te bezichtigen. Als zestien jarige jongen maakte Fred Boom al zijn eerste zeereis als lichtmatroos. Hij was van jongs-af-aan gefascineerd door de zee. Na zijn opleiding aan de Kweekschool voor Scheepswerktuigkundigen te Amsterdam kwam hij in 1959 in dienst bij de KNSM en voer zowel op vracht- als passagiersschepen. Na 11 jaar varen verwisselde hij het zeemansleven voor een walbaan en richtte zich op zijn passie het schilderen van scheepsportretten en zee-en havengezichten. Arnold de Lange laat zich als kunstschilder inspireren door de oude meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Hij schildert voornamelijk landschappen en dorpsgezichten van het Noordhollandse land. Door zijn interesse in maritieme geschiedenis schildert hij ook veel scheepsportretten van klassieke schepen uit vroeger eeuwen. Het werk van beide schilders wordt regelmatig gebruikt ter illustratie van boeken en tijdschriften. De tentoongestelde schilderijen zijn ook te koop, waarbij 20% van de verkoopopbrengst ten goede komt aan het museummasterplan.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik
Telefoonnummer: 0227 544732
www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10 uur tot 17 uur.
In schoolvakanties ook op maandag geopend.

Toegangsprijzen:
Jongeren (4-18 jaar) € 5,00
Volwassenen € 8,00
Museumjaarkaarthouders Gratis