HOORN - Oud en nieuw gaan vaak hand in hand. Zo ook oude en nieuwe tradities. Waar kan dat beter dan in Bibliotheek Hoorn: dé plek om anderen te ontmoeten en te leren van elkaar.

Demonstraties etnisch borduren

Op donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Een prachtige dag om jezelf door hét borduuratelier voor vluchtelingenvrouwen, About a Jacket, te laten inspireren. Je kunt kennismaken met borduurwerk van vluchtelingenvrouwen afkomstig uit verschillende culturen. Er worden borduurtechnieken gedemonstreerd uit bijvoorbeeld Pakistan en Afghanistan. Jij kunt dat ook zelf leren; uit de eerste hand van iemand afkomstig uit het land zelf. Tijdens deze dag kun je je aanmelden voor workshops die na de zomer in het borduuratelier gegeven worden. Kom op 20 juni naar de Centrale Bibliotheek, tussen 10.30 – 14.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoorn.nl/etnischborduren

Taalcafé

Veel van de dames die komen borduren, zijn vaste deelnemer van het Taalcafé in de Bibliotheek. Een fijne en veilige plek om op een ongedwongen manier de Nederlandse taal te leren. Praten over het nieuws, dagelijkse dingen of taalspelletjes doen. Wil je beter Nederlands spreken en schrijven? Kom dan naar het Taalcafé, op woensdag in Bibliotheek Risdam, donderdag in de Centrale Bibliotheek en op vrijdag in Bibliotheek Kersenboogerd.

Kijk voor meer informatie en actuele tijden op www.bibliotheekhoorn.nl/taalcafe

De Nieuwe Traditie

Naast oude tradities ontstaan er ook weer nieuwe tradities. Sinds een aantal jaar hangt er werk van de hoornse kunstenaar STHOM in de Bibliotheek. Aangezien dit werk al dateert van 2004, leek het hem en ons een goed idee om een nieuwe generatie de kans te geven om kunstwerken in de Bibliotheek Hoorn te exposeren. En zo is De Nieuwe Traditie ontstaan. Vanaf donderdag 27 juni zal het werk van de hoornse kunstenaar Onno Roos te zien zijn. Wanneer het tijd is voor een volgende generatie, zal Onno zijn opvolger bekend maken.

Carillon concerten

In de sfeervolle binnentuin van de Centrale Bibliotheek kun je deze zomer luisteren naar concerten van nationale en internationale beiaardiers. Zij spelen op het carillon van de Grote Kerk. Dit jaar bestaat de vereniging 100 jaar. Als dat geen oude traditie is! De concerten vinden plaats op diverse woensdagavonden van 19.30 tot 20.30 uur. Bekijk het volledige programma op

Ook dat is de Bibliotheek; naast lezen, taal en digitaal is het ook dé ontmoetingsplek van Hoorn. Voor jong én oud. Je kunt er in contact komen met andere culturen, kunst en nieuwe dingen leren. Lees meer over de Bibliotheek op www.bibliotheekhoorn.nl