MEDEMBLIK - Tijdens het Historisch weekend zijn bij het Stoommachinemuseum op 6 en 7 juli diverse demonstraties van oude ambachten te zien. Een week later tijdens het Weekend op Wielen zijn vele oldtimers te bewonderen, waaronder een stoomauto uit 1919.

Ambachtenmarkt zaterdag 6 en zondag 7 juli
Ambachtslieden tonen hun vakmanschap bij het rietdekken, mandenvlechten, houtbewerken, stoelenmatten, boekbinden, quilten, weven en nog veel meer en laten glazeniers de magie van glas zien. Ook de smid is op zondag in de smederij aanwezig en vermaakt jong en oud met zijn verhalen.

Live Muziek
Dweilorkest De Klinkers uit Alkmaar zorgt zaterdag 6 juli voor de muzikale noot en treedt diverse malen op.

Museumrondvaart door het Land van Water en Stoom
Tijdens het ambachtenweekend kunnen bezoekers weer een vaartocht met de Koggevaarder maken. In een klein uur neemt schipper Rob Smak de passagiers mee langs de mooiste plekken rondom Medemblik. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag vanaf het museum om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Combinatietickets: museumbezoek én rondvaart: volwassenen € 13,- en kinderen tot 18 jaar € 10,-. Museumjaarkaarthouders betalen € 8,- per rondvaart. Reserveren is gewenst op 0227-544732. Indien er nog plaatsen over zijn kunnen bezoekers ter plekke een combinatiekaartje kopen.

Weekend op Wielen zaterdag 13 en zondag 14 juli
Het museumterrein staat dit weekend vol geparkeerd met prachtige oldtimers, waaronder klassieke Engelse sportauto’s, een Chevrolet uit 1929, een A-Ford uit 1930 en andere automobielen.

Stoomauto
Ook de stoomauto van Bob Bruin, een Stanley uit 1919, gebouwd in de USA, is dit weekend weer aanwezig. De Stanley is een staaltje van knap vakmanschap. De honderd- jarige auto rijdt op petroleum, heeft een topsnelheid van 100 km per uur en kan zeven personen vervoeren. Bob Bruin biedt een (beperkt) aantal museumbezoekers ook dit maal de mogelijkheid om bij hem in te stappen en zich als een vorst te laten rondrijden.

Wielerronde Westfriese Omringdijk
Zondag 14 juli fungeert het museum weer als stempelpost voor de jaarlijkse fietstocht over de monumentale Omringdijk. De wielerrronde wordt georganiseerd door vereniging Le Champion. Tijdens deze dag met gezellige drukte is er life entertainment.

Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik. Tel: 0227 544732
www.stoommachinemuseum.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10 uur tot 17 uur
Zomerstoom: vanaf maandag 8 juli t/m zondag 1 september is het museum elke dag geopend.

Toegangsprijzen
Jongeren (4-18 jaar) : € 5,00
Volwassenen: € 8,00
Museumjaarkaarthouders: Gratis